maandag, 23 januari 2017 16:41

Martini Reclamemakers

Sponsormagneetplaten voor op de ploegleiderswagen Sponsormagneetplaten voor op de ploegleiderswagen

Een interview met: Henk van der Laan, Martini Reclamemakers

Iedereen die de nieuwe lichtreclame op het FC Groningen stadion al heeft gezien, kent Martini Reclamemakers eigenlijk al. “Het logo van Noordlease Stadion hebben wij geleverd”, vertelt een trotse Henk van der Laan. Met zijn bedrijf is hij een nieuwe sponsor van ons NWVG-uplus dameswielerteam.

Wat voor bedrijf is Martini Reclamemakers bv?

“Wij zijn een reclameproductiebedrijf in Noord-Nederland met op dit moment zes medewerkers. Ik heb dit bedrijf negen jaar geleden zelf opgericht. Hiervoor werkte ik als verkoopleider bij de vlaggenindustrie”, zegt hij terwijl hij naar de buren wijst. “Als Martini Reclamemakers richten wij ons op gevel- en lichtreclame en autobelettering. Verder zetten wij ons in voor promotiematerialen. Onze doelgroep is met name het bedrijfsleven, we werken business-to-business. Ons doel is een leuke speler te worden op het gebied van belettering.  We proberen zo veel mogelijk zelf te doen en wat we niet kunnen, daarvoor schakelen we betrouwbare partners in.”

Wat zijn jullie mooiste opdrachten geweest?

“De vroegere Euroborg heet nu ‘Noordlease Stadion’. Wij hebben gezorgd voor de grote lichtreclame die nu te zien is op het stadion. De supporters waren er misschien eerst minder blij mee, maar voor ons was het een mooie opdracht”, vertelt hij glunderend. “Ook de spelersbus van FC Groningen hebben wij mogen beletteren en de nieuwe gevel van Runnersworld is onze productie.”

Wat heb jij zelf met fietsen?

“Vroeger was ik een hardloper. Ik heb de marathon van Berlijn gelopen. Helaas was het daarna afgelopen met het hardlopen. Mijn schoonpa had een fiets over, een Colnago, en zo ben ik in het fietsen gerold en nog altijd fan van Colnago. Nu ben ik lid van de toerclub van de NWVG. Ik vind fietsen erg leuk, al moet ik eerlijk toegeven ik soms wel de motivatie moet vinden om door te gaan”, vertelt hij al kijkend naar de besneeuwde weilanden buiten. “Graag zou ik wel een keer met jullie dames op pad willen.”

Waarom sponsor je ons?

“Ik heb een band met de vereniging en wil jullie dames graag helpen. Ik vind het leuk om te doen.”

Heb je nog verwachtingen van ons?

“Nee”, zegt hij hoofdschuddend. “Ik wil dat jullie genieten en je best doen, dat is alles.”

Waar is het logo van Martini Reclamemakers terug te vinden?

“Ons logo komt op jullie ploegleidersauto. Verder help ik jullie met het personaliseren van jullie teamhelmen en de fietsen.”

Wat is jouw eerste fietservaring?

“Dat was de Amstel Gold Race. Ik reed toen de 100 km-route. Die afstand vond ik goed te doen en ik was wel blij dat ik niet de 150 km reed. Toen wij al lang en breed in het zwembad lagen, reden mijn vrienden van de 150 km in de stromende regen.”

Wat is jouw mooiste persoonlijke fietsmoment?

“Dat zijn de weekjes fietsen op Mallorca. Het is een erg mooie omgeving. Vaak is  het dan in Nederland rotweer en zit je daar heerlijk in 16 graden. Ik kan ook genieten van die kleine weggetjes, zoals nu te zien in de reclame van Trek met Degenkolb. Dat is toch prachtig?”

Wat is jouw mooiste sportmoment?

“Och, dat zijn er zó veel! Echt heel veel! Nee, dat kan ik echt niet zeggen… Ik heb een tijd in Australië gebackpackt en daar gewerkt bij de F1 in Melbourne. Ik moest helpen tenten opbouwen, onder leiding van Harry the Higher. Dat was echt prachtig! Tijdens de F1-race had ik stand-by-dienst. Ik had een pasje en kon daarmee overal komen. Ook de herendubbel-finale tijdens de Australian Open in 1998 is een prachtig sportmoment. Elting met Björkman tegen de Woodies. Ik heb daar drie weken lang genoten van sport!”