maandag, 24 augustus 2020 11:24

Koers in Limburg voor Wendy

Daar waar de Nederlandse profs afgelopen zaterdag streden voor de rood-wit-blauwe trui op de flanken van 'Col du Vam', streed Wendy namens ons team in de heuvels van Limburg voor de winst.

De omstandigheden waren ideaal, het was zonnig in Limburg. Op het Tom Dumoulin Bike Park te Sittard was een criterium van 60km uitgezet. Het was een uitdagende ronde voor de rensters met daarbij veel wind, een heuveltje en een tweetal 180 graden bochten. Oftewel tijd voor een mooie en technische koers. Het was een koers met veel aanvallen van rensters van Schijndel, Watersley en Jan van Arkel. Maar ook Wendy ondernam een aantal ontsnappingspogingen. Helaas mochten die niet weg blijven. Daarentegen bleven Leonie Bos en Mischa Bredeveld wel weg. Zij werden dan ook 1 en 2. Daarachter ontsnapte nog een groep van 3 rensters in de laatste drie ronden waardoor het podium door hen compleet gemaakt zou worden. Zij werden op de hielen gezeten door het peloton waar een hevige strijd was voor plek  6. Wendy werd in de sprint van het peloton 15e. 'Ik ben wel tevreden hoe het koersen is gegaan vandaag, het is na zo'n lange tijd geen koerskilometers te hebben gemaakt echt wel weer wennen. Blij dat deze kilometers weer in de benen zitten'. Aldus een tevreden Wendy na afloop. Op naar volgende week, dan is het tijd voor de strijd om de 'roze' trui tijdens het Open Groningens Kampioenschap!

Na afloop van de koers in Limburg kwam voor ons team gaaf nieuws uit Drenthe. Anouska Koster behaalde een uitzettend knappe derde plek tijdens het Nederlands Kampioenschap! Wat een strijdlust. Gefeliciteerd!