dinsdag, 18 augustus 2020 13:57

Drie dagen koers!

Focus in koers Focus in koers

Het maken van koerskilometers in Corona-tijd vraagt veel van organisaties, sponsoren, vrijwilligers en rensters. Wat was het dan ook gaaf dat er afgelopen weekend een driedaagse werd georganiseerd. Namens ons team stond Fleur aan de start. Na afloop van het koersgeweld kroop Fleur achter de laptop voor het schrijven van haar koersverslag. Lees het hier!

Dag 1  

Mijn driedaagse begon op vrijdagmiddag in de camper richting het parcours van GRTV Excelsior in Gouda. Het was een driedaagse met 80 rensters op een parcours met heel wat krappe bochten. Voor mij betekende dit opletten, want mijn grootste struikelblok is opschuiven tijdens de wedstrijd. De krappe bochten en het vele aanzetten maakten het dan ook een harde wedstrijd. Mijn doel om door het peloton op te schuiven  werd in het begin van de wedstrijd wat minder succesvol uitgevoerd dan vooraf gehoopt. Na een half uurtje lukte dit wat beter en kon ik wat naar voren rijden. Tussendoor waren er af en toe nog wat meiden die weg probeerden te rijden, maar dit hield geen stand. We ging dus de finale waarbij de winnares zou voortkomen uit een massasprint. Met mijn absoluut geen-sprinters-benen betekende dit vooral proberen mee te komen in de hectiek van het peloton en overleven tot de streep. Dit lukte redelijk en ik finishte in de buik van het peloton. Niet bij de eerste 20 voor de punten, maar ik was tevreden met mijn wedstrijd en ik wist waar mijn verbeterpunten voor morgen liggen.

Dag 2

Op de zaterdagochtend had de hele ‘karavaan’ zich van Gouda naar Dordrecht verplaats en begon de dag met een individuele tijdrit van 2,2 km. Daarin zaten in het begin en richting de finish twee pittige klimmetjes. Ik heb zelf heel weinig ervaring met tijdrijden en stond dus ook stijf van de zenuwen aan de start. Gelukkig konden we bij het opstellen nog wel lachen om het feit dat we allemaal letterlijk met trillende handen naar de startlijn reden. Om 13:09 reed ik weg en binnen een paar minuten was daar de finish alweer. Een explosieve tijdrit dus! Ik vond het behoorlijk pittig om in zo’n korte tijd en met die klimmetjes een ritme te vinden. Samen met de zware benen van gisteren zorgde dat ervoor dat ik wat teleurgesteld van de fiets kwam. Maar tijd om hierover in te zitten was er niet. Drie kwartier nadat ik gefinisht was moesten we alweer beginnen aan de tweede etappe van de dag. Een criterium op het parcours van DRC de Mol. 1700 meter en wat glooiende heuveltjes. Mijn doel om meer van voren te zitten was aardig gelukt. Het koersverloop leek wat op dat van gisteren. Een paar meiden probeerden af en toe weg te komen, maar al snel werd duidelijk dat het een sprint zou gaan worden. Ik finishte tijdens deze sprint netjes in het peloton.

Dag 3

Op dag 3 werd de vierde en laatste etappe verreden in Leiden, ‘de finale’. Bij het verkennen van het parcours van LRTV Swift had ik al snel door dat dit rondje mij wel zou liggen met mijn klimmers postuur. Met een parcours van nog geen anderhalve kilometer en 90 minuten lang elke ronde een klimmetje van 300 meter omhoog had ik ontzettend veel zin in deze laatste dag koersen. Sommige rensters dachten hier anders over en tien minuten na de start werd het duidelijk dat deze laatste etappe een afvalrace zou gaan worden. Het peloton werd steeds kleiner doordat vele meiden de wedstrijd moesten verlaten. Ik zat er nog mooi bij en gebruikte het klimmetje om op te schuiven in het peloton. Mede door het selectievere parcours ontstond er een kopgroep die dit maal wel weg bleef. Vlak voordat we de finale in gingen was het voor mij helaas op. Samen met 5 anderen moesten we het peloton lagen gaan. Als achtervolgend groepje hebben we de koers nog wel mogen uitrijden. 

Al met al waten het drie hele leuke dagen en ben ik heel blij dat we steeds meer koers kilometers in de benen hebben!