dinsdag, 28 juli 2020 11:02

We zijn weer los!

Chantal en Fleur trotseren de regen Chantal en Fleur trotseren de regen

Zaterdag was het dan zover, na een lange tijd zonder wedstrijden wegens het Corona virus, stonden afgelopen zaterdag Chantal en Fleur aan de start voor hun eerste wielerkoers van het seizoen. Op het parcours van wielervereniging de Spartaan in Rijswijk hadden zich zo’n 70 dames verzameld om anderhalf uur gas te geven.

"Die week ervoor had ik er veel zin in, koersen, lekker meedraaien voorin, afzien en wedstrijdbepalend zijn. Daarin was ik iets te enthousiast. Het uur voor het startschot waarin ik mijn nummer opspelde, voor de 5e keer naar het toilet was geweest en het zeiknatte parcours zag werd ik toch wel erg nerveus. Waarom had ik ook alweer deze regenachtige koers gekozen als eerste trainingskoers van het seizoen?" "Het was waarschijnlijk overenthousiasme", aldus de na afloop zeker wel tevreden Chantal. "Gelukkig was Fleur er nog en wie weet konden wij wat voor elkaar betekenen, deze gedachte gaf mij iets meer rust".

Met ook meerdere profs aan de start en het bochtige parcours, wisten Fleur en Chantal vooraf ook dat het een pittige trainingskoers zou worden. Deze gedachte werd ook waarheid, vanaf het startschot werd meteen hard gekoerst. Voor Chantal was het samen het regenachtige weer en dus natte wegdek even wennen. "Door de combinatie van een nat wegdek en mijn eerdere val 2 weken geleden durfde ik niet goed naar voren te schuiven, waardoor ik in de staart bleef hangen. Op het lint kon ik het net bijbenen. Ook kon ik Fleur aanmoedigen wanneer zij bij mij in de buurt reed. Ik kon helaas weinig voor haar betekenen, ik was bezig met het inhalen van de dames die aan de achterzijde loslieten en had net iets teveel angst nog om naar voren te rijden en ons te kunnen helpen. Ik heb de koers wel mooi uit kunnen rijden en mijn grenzen weer verlegd". Het afzien in het lint werd voor Fleur tegen het einde van de koers net wat te veel. "Helaas moest ik net voor de finale het peloton laten gaan, voor de eerste keer weer dit seizoen ben ik zeker tevreden!", aldus een met modder op het gezichte besmeurde Fleur na afloop. 

De regen zorgde voor modderige, maar ook voldane gezichten na de finish. Met een hele hoop moraal en vooral zin in een nieuw tweede deel van dit seizoen hopen we dat we met het team nog een paar mooie wedstrijden mogen gaan rijden!