maandag, 24 februari 2020 09:44

Trainingsweekend Rijssen

Het seizoen staat op het punt te beginnen! Met elkaar werd er voorafgaand aan de eerste wedstrijden nog een trainingsweekend gehouden.

Op zaterdagochtend verzamelden we in Rijssen om vervolgens te vertrekken voor de eerste training van het weekend. De weergoden lieten ons niet in de steek, de voorspellingen waren niet al te best maar de regen bleef achterwege. De harde wind was een extra ingrediënt voor een mooie training. Na een ronde van 50km kwamen we aan bij de motieweg. Voor velen van ons een bekende helling op de Sallandse Heuvelrug. Gelukkig hebben we deze goed kunnen voelen, want we mochten maar liefst 5x omhoog! Daarna fietsten we rustig verder en hebben we nog een mooie ronde gemaakt. Vanwege de slechte weersvoorspelling van zondag hadden een aantal dames ook de MTB meegenomen. Omdat het weer zaterdag nog mooi weer was besloten Wendy, Yvet en Aniek nog even een rondje op de mountainbike te rijden om zo wat uren te compenseren voor zondag.

Na deze inspanningen moesten de verbrande calorieën weer aangevuld worden. Ondanks het ontbreken van een sterrenchef werd er een lekkere pastamaaltijd op tafel gezet. ’s Avonds werden de ambities en de verwachtingen voor het komende seizoen besproken.

De weersvoorspellingen voor zondag waren ronduit slecht te noemen, maar we hadden de hoop dat het mee zou vallen. Helaas werden we zondag wakker met een heerlijk getik van regen op de daken. Verschillende evenementen werden afgelast vanwege de regen en de wind. Zwemkleding hadden we helaas niet bij ons, maar met de hoeveelheid gevallen regen hadden we prima kunnen zwemmen rondom het huisje.

Dit keer hadden de voorspellingen gelijk, een aantal was goed voorbereid en had uit voorzorg de tacx meegenomen. Door een aantal werd er zondag binnen getraind op de tacx. Anderen wachten tot het weer iets beter werd, lees minder harde regen, om diehard buiten nog een rondje te maken.

Waar het trainingsweekend deels in het water viel, hopen we dat dit de rest van het seizoen voorspoedig zal verlopen! De eerste dames starten het seizoen op 1 maart in Brussel-Opwijk. Op 13 maart zullen we als team aan de start staan in Dwingeloo met de Drentse 8 van Westerveld.