dinsdag, 01 oktober 2019 18:04

NCK als seizoensafsluiting!

Gezelligheid voor de start Gezelligheid voor de start Gert-jan Warrink

Traditiegetrouw wordt het wielerseizoen afgesloten met het Nationaal ClubKampioenschap, kortweg het NCK. Het NCK is een groot wieler(wedstrijd)evenement waarbij wielerploegen en bedrijven een team van 3-6 renners/rensters op de tijdritfiets zetten, netjes achter elkaar laten rijden om vervolgens zo hard mogelijk als team te fietsen. Ook wel het NCK ploegentijdrit genoemd.

Met de vlaggen strak wapperend aan de stokken was het een drukte van belang op ‘het plein’ in het centrum van Dronten. Een kleine duizendtal wielrenners had zich afgelopen zaterdag rondom en op dit plein verzameld voor het NCK. Namens onze vereniging streden vier ploegen in verschillende categorieën mee voor de eer of de dagzege. De dames werden dit jaar vertegenwoordigd door Yvet, Manon, Anne Marijn en Wendy. Hulde voor Yvet, zij zat eigenlijk al in haar rust maar tegen een last-minute oproep om namens de club te starten in het team zei ze gelukkig ‘ja, dat doe ik zeker!’ En zo, verzamelden zij zich samen met fans, sponsoren, begeleiding en nieuwsgierigen in alle vroegte op het plein van Dronten. De gebruikelijke warming-up op de tacx volgde waarbij de gezichten ontspannen waren, de benen op spanning werden gezet en de sfeer vooral gezellig was. Dit ondanks de weersvoorspellingen van droog maar wel windkracht 5-6. En dat in Dronten, de polder, langs het Ketelmeer en over de dijk. Om 11.07 was daar het startschot voor de ploegentijdrit over 32.7km. Onder toeziend oog van onze bezielende begeleiding van ploegleider Elske en mechanieker Wieger begonnen de dames aan het winderige avontuur. Yvet trok de trein sterk op gang maar merkte helaas snel dat wind + rust + ploegentijdrit met de Nederlands kampioen in je team ≠ succes. Dit resulteerde al vroeg in de strijd in een treintje van 3 rensters. Door hen werd gevochten, geploeterd, in de beugels, uit de beugels, zwiepend, zwevend en wapperend over de weg gevlogen, gebeukt en afgezien. Windvlagen en -stoten volgden elkaar op, een verdwaalde trekker reed ons tegemoet en een plotse auto haalde ons rechts in maar de trein van 3 rensters denderde onverminderd door. Zo vlogen de kilometers voorbij en kwam de verlossende finishstreep steeds meer in het zicht. Na deze mooie strijd sloten wij uiteindelijk met een10e plek dit wielerseizoen af.

Bij deze willen wij onze heren van de NWVG, aka het John Deere Cycling Team NWVG, van harte feliciteren met de winst! Ook ons jeugdteam heeft een puike prestatie geleverd met een 4e plek!

Dank begeleiding, dank Elske en Wieger, voor jullie wederom tomeloze inzet het afgelopen seizoen! Dank aan alle anderen die ons dit seizoen ondersteund hebben, voor, tijdens en na de koers. Dank sponsoren dat jullie het mogelijk hebben gemaakt onze sport uit te kunnen oefenen! Dank fotograaf Gert-jan voor het steeds prachtig in beeld brengen van ons team.

Nu mogen de beentjes echt (even) omhoog voordat het winterseizoen er weer aan komt en ons team op vele fronten actief te zien is; op de schaats, in het veld op de MTB of crosser, in de sportschool, met de hardloopschoenen aan, op de tacx of gewoon op de racefiets.