donderdag, 26 september 2019 17:09

Afzien in de heuvels!

Wendy alert mee voorin Wendy alert mee voorin

Afgelopen zaterdag stond ons een pittige koers te wachten. Een klimkoers ditmaal, 124km op een omloop van 8.9 km met in elke ronde 2 mooie klimmetjes. 

Het was heerlijk weer, een nazomerse dag, met een graadje of 25 onder een mooie blauwe lucht. De rensters hadden zin in het klimgeweld, ook wel een paar gespannen kopjes waren er dan ook wel. Na de neutralisatie van ongeveer 1 km was het meteen vol gas richting de eerste klim. Nadat iedereen deze goed was overgekomen ontstond er een kopgroep op de 2e klim met daarin helaas niemand van ons hierbij. In de 2e ronde waren het nogmaals de rensters van team Sunweb die de gaskraan open trokken. Ditmaal zat Wendy er scherp bij en kon zo met 7 andere rensters wegrijden en de achtervolging inzetten op de kopgroep. Voor Fleur was het koersgeweld inmiddels net wat teveel en was het helaas einde koers voor haar. Maar als 1ste jaars absoluut geen straf. Onze andere meiden hielden zich netjes stand in het peloton. Na ongeveer 60km was het ook voor Marit einde van de koers, voor haar benen was het einde seizoen. Wendy behaalde uiteindelijk een knappe 10e plek en Rixt, Manon en Anne Marijn maakten de top 31 compleet. Na afloop keerden we tevreden terug naar het Noorden nadat we nog hadden genoten van de burgers van La Place.  

Nu uitrusten en op naar de echt aller- allerlaatste koers van het seizoen; het Nederlands Clubkampioenschap Ploegentijdrit.