maandag, 16 september 2019 18:45

Finale weekend Clubcompetitie! #4

TOPteam TOPteam Gert-jan Warrink

Afgelopen weekend werd het Finaleweekend van de Clubcompetitie verreden in Noord-Holland. Namens ons team stonden 10 rensters aan de start, allen gebrand om een mooie teamprestatie neer te zetten.

Het finaleweekend van de clubcompetitie bestond uit een tweedaagse met daarbij een ploegentijdrit en twee omlopen. Zaterdagochtend begonnen we met een ploegentijdrit over 12 kilometer. Dit betekende dus vanaf de start volle bak koers in elkaars wiel naar de finish. Het liep niet geheel zoals we vooraf hadden bedacht, maar het tempo bleef hoog. Dit resulteerde uiteindelijk in een mooie 3e plek als TEAM! Een kleine twee uur later startten we op hetzelfde rondje met de omloop. De smalle paadjes maakt het voor velen erg moeilijk om voorin te blijven. Ook was er een vervelende valparij waar Manon bij betrokken was. Zij kon gelukkig wel haard koers hervatten en is netjes in het peleton gefinisht. Met 1 vrouw vooruit liep het uit op een massasprint. Marit, Rixt en Paulien zorgden hierbij dat ze goed voorin zaten en eindigden zo binnen de top 20. De overigen van ons team finishten netjes in het peleton. Na deze koers was het snel alles inpakken en met z'n allen onderweg naar het vakantiepark waar we overnachten. En wat is er leuker dan om na een zware dag gezellig met elkaar bij te kletsen met een bord macaroni, niks!

Op zaondag was het dag 2, oftewel de allerlaaste dag om nog proberen om te schuiven in de klassementen. De wind trok aan de zon kwam erbij. De omloop bestond uit 15keer een rondje rijden over 6.5 kilometer. Voor sommigen van ons was dit de laatste wedstrijd van het seizoen en wilden graag nog 1 keer alles wilde geven. Als team waren we alert voorin en werd er goed samengewerkt. De weersvoorpsellingen voor dag 2 gaven meer wind dan gisteren. Hierdoor was het vanaf de eerste ronden zoeken naar de goede ontsnapping waarbij na een kleine 40km een kopgroep van 12 ontsnapte, met daarin Rixt namens ons team. De laatste 5 ronden werd er nog hard doorgereden waardoor voor Freya en Yvet het net wat te hard ging. Rixt behaalde een mooie derde plaats in de sprint van de kopgroep. De andere hebben het netjes in het peleton uitgereden. Het was weer een geslaagd weekend en we hebben ons weer goed vermaakt.

Uiteindelijk zijn we geeïndigd op de 4e plaats in de clubcompetitie als team, begeleiding bedankt!