zaterdag, 06 juli 2019 10:01

Finale Amysoft wielermeerdaagse

Eindpodium Amysoft Wielermeerdaagse Eindpodium Amysoft Wielermeerdaagse Dieuwke Kalsbeek

Gisteravond stond de laatste wedstrijd van de driedaagse in Leek op het programma. Dit keer een rondje van zo’n 2,5 km draaiend door het centrum en een lange weg rechtdoor langs het water en weer terug richting het centrum. Met 12 dames van ons aan het vertrek hadden we één doel, Rixt haar gele trui behouden. Bij de meeste dames was de vermoeidheid al wel in de benen geslagen, desalniettemin gingen we er allemaal voor! 

Gedurende de koers waren er 2 dames, die niet gevaarlijk waren voor het eindklassement, ontsnapt uit het peloton en weggebleven. Tijdens de koers werd er door Janieke (Kanibaal) erg fanatiek gereden voor de punten voor de rode trui. Rixt wist haar rode trui nipt veilig te stellen met nog 1 puntje voorsprong. Het laatste doel was de gele trui veiligstellen, hiervoor wilden we Rixt goed nog afzetten voor de finale. Helaas liep dit anders af dan gepland, in de laatste ronde gleed Rixt onderuit en ging de gele trui naar de Kannibaal. Erg balen, maar Rixt had nog net genoeg punten voor de 3e plek in het eindklassement!

Rixt haar moeder was overigens ook goed voorbereid voor na de finish, er stond heerlijk gebak voor de ploeg klaar, bedankt!