woensdag, 08 april 2020 00:00

Healthy Ageing Tour - UCI 2.1 Meerdaagse

Healthy Ageing Tour 2020: completer, sterker, unieker. Kunnen we weer strijden voor de Blauwe trui?
De Healthy Ageing Tour is dé UCI-etappewedstrijd door de provincie Groningen. Zoals elk jaar staat de wereldtop van de vrouwelijke wielersport aan de start. Dit jaar is het prachtige slotspektakel wederom op het Duitse Waddeneiland Borkum. 

De organisatie van de Healthy Ageing Tour heeft het etappeschema voor 2020 zo goed als rond en zet wederom een uniek evenement neer.

De Healthy Ageing Tour wil zowel een topwedstrijd voor het vrouwenwielrennen zijn, als een gezonde beweging op gang brengen #meergezondejaren.

Houd onze site in de gaten voor het definitieve etappeschema.

Voorlopige etappeschama:

Woensdag 8 april: de 10e editie start dit jaar in het Friese drop Drachten.

Donderdag 9 april: individuele tijdrit Zoutkamp (15.3km). De start is gepland in de haven van Zoutkamp bij het Visserijmuseum, de finishlijn ligt op de Churchillweg. De eerste vrouw vertrekt om 13.15 uur. 

Vrijdag 10 april: 

Zaterdag 11 april: de vierde etappe voert door de gemeenten Loppersum, Delfzijl en Appingedam. De rensters starten in Loppersum en finishen in Appingedam, 

Zondag 12 april: de grote finale op het eiland Borkum. Na de teampresentatie op zondag 12 april (eerste paasdag) om 11.30 uur valt een uur later het startschot voor de slotrit van deze (tiende) jubileumeditie..

Houdt voor de uitgebreide informatie de website van de organisatie in de gaten.